Leerkrachten

Ons team bestaat momenteel uit Florien van den Breemer, die het onderwijs voor de onderbouw verzorgt en Cemile Stock van Silfhout, die de kleuterjuf is en de moestuinlessen geeft

Florien van den Breemer

Florien van den Breemer

Mijn naam is Florien van den Breemer (’82). Ik ben opgeleid tot vrijeschool-leerkracht en heb Culturele Antropologie gestudeerd. Toen ik voor mijn studie ‘Visuele Antropologie’ een documentaire maakte over De WerfKlas in Culemborg (https://vimeo.com/85912053), voelde ik: ja, zo wil ik onderwijs verzorgen. Kleine klassen, veel naar buiten en ruimte voor de initiatieven van kinderen.

Drie jaar geleden richtte ik daarom De Natuurschool op in een yurt op een boerderij. Thuisonderwijskinderen kwamen daar 3 keer in de week naar school. Het was een heel fijne tijd, maar jammer genoeg moest dit initiatief stoppen vanwege mijn verhuizing.

Nu heb ik een nieuwe plek voor De Natuurschool Rond Het Vuur gevonden, waar ik graag kinderen verwelkom om samen een fijne schooltijd te maken. Op de school zijn leerplichtige kinderen en thuisonderwijskinderen welkom.

De naam van de school is gegroeid: Natuurschool Rond Het Vuur. Omdat het doel van de school is om het vuur wat in ieder leeft, brandend te houden en te voeden.

Cemile Stock van Silfhout

Mijn naam is Cemile Stock van Silfhout (´90) en ik verzorg met heel veel plezier de moestuinlessen van de Natuurschool Rond Het Vuur. Als kind voelde ik me altijd al sterk verbonden met de natuur. De verbinding die je maakt, niet als toeschouwer maar dat je echt een onderdeel bent van de natuur. 

Ik ben een trotse moeder van drie zonen en samen met mijn man wonen we op een heerlijke boerderij met een grote moestuin en een groeiend voedselbos. Een echt speelparadijs vol ontdekkingen voor de kinderen en nu is het compleet met de prachtige ger van de Natuurschool. Ik geniet er zo van om deel te mogen maken van alle mooie ontdekkingen en ontwikkelingen van de kinderen door de jaargetijden heen. De verwondering als een kind een glibberige worm ontdekt, een plantje wat eindelijk ontkiemt, hoe vochtig de aarde is onder een dikke laag mulch en dat groene aardbeien nog echt niet lekker zijn. 

Ik heb jarenlang ook met heel veel plezier als pedagogische medewerker op een antroposofische buitenschoolse opvang gewerkt, als invalkracht op de vrije school, ik was te vinden in het bos waar ik puppycursussen en familieopstellingen gaf en naast het moederschap ben ik ook de laatste jaren actief als gastouder, en nu ook met trots moestuinjuf! Ik word er zo blij van om het natuurlijk moestuinieren/ permacultuur het leren en onderhouden van het voedselbos en zorg te dragen voor alle bijhorende beestjes om dit te mogen door te geven aan de kinderen. 

Wanneer je zo veel buiten bent en verbinding maakt met de natuur dan blijf je dicht bij je eigen vuur, je eigen kern. Je blijft of leert hier goed voor te blijven zorgen en dat weerklinkt gelijk door hoe je zorgt voor je omgeving, de aarde, de dieren en mensen.